Siv Eklo

UROstudent

Jeg har alltid vært interessert i mennesker og jeg ser at mine livsvalg er sterkt preget av dette. Jeg utdannet meg først til sosionom og jobbet i flere år med rus og barnevern. Deretter tok jeg hovedfag i psykologi og jobbet flere år i konsulentbransjen med lederutvikling og coaching. De siste 10 årene har jeg jobbet som internasjonal leder. Jeg har i tillegg videreutdanning i strategi og i digitalisering med fokus menneske- maskin interaksjon.

Jeg har vært en flinkis.  Og jeg har vokst opp med en forståelse av at så lenge man jobber hardt og tar gode valg så vil det gå deg godt i livet.

Dette trodde jeg veldig lenge på. Jeg trodde på det helt til jeg ble helt utslitt og til jeg ble syk. Plutselig hadde jeg en kropp som ikke virket og som nektet å gjøre alt det jeg ville. Dette var en helt ny opplevelse for meg og jeg kom i kontakt med veldig mange følelser. Noen følelser var kjente, men det var også noen som var helt nye. Som for eksempel hvem er jeg når jeg ikke klarer å være handlingskraftig og sterk? Hvem er jeg når kroppen nekter, og besvimer i stedet for å gå på jobb?

Jeg tror ikke at det er noen av oss som er friske og noen av oss som er syke. Denne kategoriseringen stemmer lite med min egen erfaring og med min arbeidserfaring. Jeg tror derimot at alle mennesker går gjennom livet og må forholde seg til oppturer og nedturer, og at det å kjenne på det, ER selve livet. Livet kommer med glede og tilfredshet og livet kommer med smerte og motstand. Og vi er alle i samme båt, der vi feiler, lykkes, snubler og mestrer.

Jeg tar med meg egne opplevelser og nyttige arbeidserfaringer inn menneskemøtene og samtalene. Jeg støtter og jeg heier. Jeg tror vi har mye å lære av hverandre.

Du kan høre meg i podcasten « Helt Sant» som jeg har sammen med Caspar Seip.

Les Sivs blogginnlegg: