Rasmus Krogh-Sand

UROstudent

Jeg er en familiemann i 30-årene som så lenge jeg kan huske har vært en urolig gutt. Denne uroligheten har tatt mange former og fått ulike navn, merkelapper, og diagnoser siden jeg var liten. Som barn har jeg blitt gjenstand for mange voksnes behov for å fjerne denne uroen og «fikse» de «problemene» uro medfører. Som ung voksen og voksen har jeg også selv søkt etter enda flere merkelapper og forklaringer på hvorfor denne uroen oppstår og hvordan jeg kan bli kvitt den. Jeg har siden tenårene strevd i denne søken, og gjort alt jeg kan for å fjerne uroen i overbevisningen om at det er noe feil med meg.  Jeg har brukt svært vanlige strategier som å reise, flytte, bytte jobber, feste, trene og en til tider svært stor mengde med fysisk aktivitet. Alt dette har gitt meg gode opplevelser og tidvis lykke, men aldri en ro slik jeg har vært på søken etter. Det tidvise fraværet av uro har blitt erstattet av ny og gjerne sterkere uro.

Jeg ble introdusert til UROskolen gjennom podcasten «Guro og Guru». Her fikk jeg ny innsikt i egen uro og opplevde som mange andre at mye falt på plass. UROskolen sin tilnærming til uro som en naturlig og nødvendig del av å være menneske har vært svært befriende for meg. Dette har gradvis ført til at jeg ser med vennlighet på alle mine mønstre og strategier for å håndtere egen uro. Jeg jobber knallhardt hver eneste dag for å rette fokuset mitt innover i meg selv i møte med andre mennesker og øvrig i livet som frembringer uro. Dette har ført til økt vennlighet mot meg selv og hvor tidvis fortapt jeg kan være til mine reaktive mønstre. En av de utilsiktede bonusene for meg har vært at jeg i større grad også opplever å se på andres uro og reaktive mønstre med vennlighet og interesse. Dette er en av de største befrielsene i livet mitt, og har ført til langt mindre drama og konflikter der dette tidligere ville oppstått.

Jeg har gått på College i et afrikansk land, og studert over 4 år på to norske Høyskoler. Jeg har jobbet i staten i snart ti år, hovedsakelig med mennesker. Nå jobber jeg blant annet med barn- og ungdom som håndterer egen uro med tidvis svært destruktive mønstre. Jeg har i min karriere opplevd et bredt spekter av menneskelig uro, og har mye erfaring med å møte mennesker i krise.

Som student på UROskolen ønsker jeg å bruke min samlede livserfaring til å lære enda mer om uro, samt møte elever som jeg kan lære av, med og til.

Les Rasmus blogginnlegg her: