Øystein Øygarden Flæten

UROlærer

Jeg er født i 1988 og har igjennom oppveksten bodd både landlig og bynært. I hele mitt voksne liv har jeg bodd i Oslo. Jeg er utdannet som intensivsykepleier og jobber i et hektisk miljø på Ullevål.

For noen år tilbake oppsøkte jeg Caspar fordi jeg trodde at jeg ikke var som jeg burde, at noe var feil og at dette måtte fikses. Jeg hadde også vondt, som jeg så på som et tegn på at noe var galt. Men så fikk jeg altså lære litt mer om dette som var vondt, uroen. Jeg hadde nok brukt mye energi på å ikke kjenne på denne uroen, som liksom lå der litt bak alt. Her lå det en fantastisk mulighet til å lære seg dette og dermed tørre å delta i livet på en sann måte. Det var ikke farlig, og jeg tror det var noe jeg hadde lengtet etter. 

Etter hvert ble jeg med i en mannsgruppe, som jeg fortsatt er deltager av. Her har jeg kunnet åpne meg, være sårbar og bli utfordret på en måte jeg ikke har opplevd sammen med andre menn før. På jevnlig basis kan vi gi hverandre hjelp til å se på livet og uroen som oppstår, med et vennlig og nysgjerrig blikk, isteden for å kjempe så hardt med problemløsninger og mål – som vi ellers er så vant med.

På UROskolen har jeg lært meg til å akseptere og ta ansvar for min uro i møte med livet. Som UROstudent vil jeg øve meg videre på dette, lære mer og lære videre til andre. I møte med hverandre kan vi se på alt hva som skjer og få hjelp og støtte med å gå ut i det ukjente!

Les Øysteins blogginnlegg her: