Kristin Kanstad

UROstudent

Jeg er født i 1968, utdannet lege i Oslo i 1996. Jeg har jobbet som lege i 25 år, hvorav 13 år som fastlege, og de siste 7 årene i psykiatrien. 

Hele livet har jeg trodd at det å være rolig, er bedre enn å være urolig. Uroen jeg ikke ville ha dempet jeg med et rikt utvalg strategier- ja til og med ved å bli psykiater. Jeg trodde det ville hjelpe å vite hvorfor ting var som de var. Menneskene jeg møtte gjennom arbeidet mitt som lege hadde det på samme vis. Det var som regel forbigående glede ved å løse uro og smerte. Før eller siden kom uroen tilbake. 

I 2020 ble det personlig. Uroa overveldet meg, strategiene mine var ved veis ende. Jeg møtte både veggen, skam og NAV. Jeg var overbevist om at noe måtte være feil med meg.  

Hva nå? I min stadige jakt på å fikse livet hadde jeg en gang lest om urometoden i et ukeblad, og tenkte «Tja, hvorfor ikke?». Lave forventninger ble gjort til skamme da jeg fikk presentert et verktøy som ikke forklarte i hjel hvordan jeg hadde det, og som lærte meg å håndtere uroa direkte fremfor å kverke den. UROmetoden har nok kommet for å bli i mitt liv. 

Det er med dette utgangspunktet jeg nå går i urolæra, for selv å kunne undervise i urometoden. 

Ting Tar Tid. Det er greit. Kom når du er klar. Jeg gleder meg til å møte deg.