Forandre dine tanker

Oppdatert: 11. June 2022

Av Roar, elev på UROskolen.

«Forandre dine tanker, og en ny verden vil åpne seg». Dette var overskriften til en livsstilscoach på Instagram. Si meg! Er det sånn at man kan sende tankene sine i retur og få andre tanker tilbake? Eller, kan man få installert ny «harddisk» slik at tanker som er ubehagelige, skaper angst, eller andre vonde følelser i kroppen vår forsvinner, eller ikke dukker opp!?

Steike. Det er litt av en oppfinnelse!!

Gjennom mange år med mentale utfordringer har store deler av min «behandling» gitt meg et inntrykk av at det er noe forferdelig galt med meg. Gjennom terapi i ulike former har jeg alltid blitt møtt med at jeg er syk – og her er et sett med verktøy som skal gjøre deg frisk. Alle disse verktøyene har ikke hjulpet meg i det hele tatt. Tvert i mot! Hva gjør man når alle disse «verktøyene» som man får av fagfolk ikke virker?! Følelsen av å være fortapt, uhelbredelig eller lost case ligger veldig nær. I alle situasjonene der angsten eller depresjon tar fullstendig av så jobber hjernen min febrilsk med å finne fram det rette verktøyet for å ta bort smerten i kroppen. Smerten som er så vanvittig overveldende og sterk. 

Min tanke om det å være menneske er i ferd med å endre seg. Jeg øver meg alt jeg kan på å være sammen med meg selv som menneske. Kjenne på meg. Kjenne på smerten. Kjenne på ubehaget og alt som skjer med meg i det jeg slår opp øynene om morgenen, til jeg lukker dem om kvelden. Jeg har en fantastisk læringsarena sammen med min kone og mine barn. Min datter kjenner på å bli utestengt fra venninnegjengen og har det litt vanskelig for tiden. For noen måneder siden ville jeg trykt på den store røde knappen og satt i gang hele apparatet for at datteren min ikke skal oppleve det vonde hun står i og at jeg ikke skal oppleve det enorme kroppslige ubehaget ved at datteren min har det vanskelig. Nå øver jeg meg sammen med datteren min i og møte det som er smertefullt. Sammen! Det er enormt vondt men også vanvittig lærerikt. Vi øver på livet. Sånn som det er.! 

Caspar sa i en podcast at å møte uroen sin er det vanskeligste man kan gjøre. DET er jeg 100% enig i. Men vi kan øve.!!