Familiekurs

Torsdag 20. april  og fredag 21. april.

Med Helge Zimmer, lærer og daglig leder på UROskolen

«Familie» er ett av de aller vanligste temaene vi kommer opp i som lærere på Uroskolen.  

Og det er helt naturlig tror vi. For sammen med de vi er mest glade i, aktiveres de dype og vonde følelsene i oss, og dermed uro og de reaktive automatiske tanke- og handlingsmønstrene våre.  Og det er vondt! Det skaper avstand og ikke nærhet. Denne eksistensielle uroen og smerten er det vi dykker inn i på dette kurset.

Det er også et praktisk kurs i hvordan vi faktisk kan bruke denne vonde virkeligheten til noe konstruktivt i livet. Personlig har jeg mye erfaring på å se på min egen uro knyttet opp mot familie. Jeg har vokst opp uten faren min, og fått lov til å bli kjent med han i voksen alder, jeg har fått to barn, jeg har vært igjennom en skilsmisse, giftet meg igjen og fått to bonusbarn, jeg har sittet på dødsleiet til begge foreldrene mine og jeg har en kone fra et annet land med alle de språk og kultforskjeller det bringer. Det å bruke uroen til noe i livet mitt har gjort meg mer tilfreds i livet, selv om livet forsetter å gi både gode og vonde erfaringer. Jeg opplever at jeg kan tåle de vonde erfaringene vi får mye bedre enn før – og til og med også ha det godt med den virkeligheten jeg har. For det er jo sånn det er, at livet består av mye godt og mye vondt – og til sammen gjør dette livet rikt og spennende. 

Så kurset vil lære deg å bruke uroperspektivet på livet. Det kan brukes på alle deler av livet, men vi fokuserer i hovedsak på familien og  utfordringer rundt det på dette kurset. Det gjelder f.eks hvordan vi forholder oss til barna våre, til partneren vår og eks partnere, til foreldrene våre, til søsknene våre, til bonusbarn og til andre tilknyttede medlemmer av familien. Hvordan er det egentlig å være deg når alle disse menneskene er som de er? Hvordan er det å være deg når du innser at du ikke kan få de andre til å bli eller å oppføre deg som du vil?

Denne samlingen passer for alle. Både de som har begynt å se på sitt liv og sine utfordringer i et uroperspektiv, men også for de som er helt nye til denne måten å betrakte livet på. Men det anbefales å høre på noen episoder av podkastserien til «Uroskolen». Gjerne noen av episodene til «Far&Sønn» men også andre episoder med temaer du interesserer deg for.

Alt finnes på uroskolen.no/podcaster

Ta gjerne med spørsmål du har eller konkrete utfordringer du har som du vil se på.

Fra tidligere kursdeltagere:

Jeg opplevde det å være der som veldig viktig for meg, og jeg er utrolig glad for at jeg tok meg tid til det. Det var veldig trygt og fint å møte både de som ledet kurset og de andre i gruppa, høre på historiene osv. På et vis som nesten kjentes magisk ble alt til slutt knyttet sammen. Jeg syns det kom så fint frem at vi driver med så og si identiske historier/drama inni hodene våre alle sammen, og at vi trenger å se og kjenne på det som er sant, det som sitter i kroppen, og at det kan gi oss så mye.
Så enkelt, og så vanskelig!

Tid og sted

Torsdag 20. april  og fredag 21. april.

UROskolen sine lokaler i Oscarsgate 35, Oslo (ringeklokke 104)

Praktisk

Det er to økter hver dag, med en god pause i midten. I denne pausen kan man bli i lokalene og spise medbragt mat eller gå på en av kafeene i området og spise lunsj.

Det blir ikke noe felles opplegg i lunsjen.

Program

Dag 1

0900 – 1200 Introduksjon, og så starter vi med å utforske

1200 – 1330 Lunsj

1330 – 1600 Vi fortsetter med utforskningen

Dag 2

0900 – 1200 Oppsummering dag 1 og dypdykk

1200 – 1330 Lunsj

1330 – 1600 Dypdykk, konklusjoner og avslutning

Pris og administrativt

Samlingen koster 3.500,- per person inkl kaffe/te. Beløpet faktureres på forskudd og betalt beløp regnes som bestilling. Ved kansellering tilbakebetales kr 2.000, men ved kansellering senere enn 1 uke før start tilbakebetales ikke innbetalt beløp.

Det er plass til 8 deltagere og bestilling gjøres på epost til info@uroskolen.no