Benedicte Hagen Mjøs

UROlærer

Hele mitt voksne liv har jeg jobbet i næringslivet som leder. Jeg har vært i spennende leder roller med stort ansvar og er glad for alle erfaringene det har gitt meg. Jeg har måttet lene meg inn i utfordringer som har vært krevende, men også givende. Jeg har vært i store, internasjonale selskaper og jobbet med ganske komplekse problemstillinger, og har blant annet vært strategi direktør i Wilhelmsen og i Telia. Jeg har elsket å jobbe med strategi, fordi det først og fremst handler om kraften i å gjennomføre mot et mål eller en retning. Å lage strategi er ikke så vanskelig, å gjennomføre er det krevende. Slik er det med livet også, det er når vi er der ute og skal leve livene våre at det er krevende, med all ubehagelighet og uro det medfører. 

Min bakgrunn er egentlig siviløkonom, men jeg merket raskt at mitt fokus og engasjement ligger hos mennesker og det som skjer i oss og mellom oss. Senere i livet har jeg gått utdanninger innenfor lederutvikling, organisasjonsutvikling, coaching og ulike programmer for utvikling av mennesker. 

Jeg er også engasjert i styrearbeid, og er blant annet i styret for Leve Oslo – landsforeningen for etterlatte etter selvmord. Jeg mistet min pappa i selvmord for mange år siden, og har et sterkt engasjement for forebygging og etterlatte arbeid rundt selvmord. 

Jeg har ofte hatt et sterkt jag om å vise at jeg er god og vise mitt selvverd gjennom nettopp prestasjoner. Alle som har forsøkt det vet at det er krevende, og det er en måte å løpe fra de ulmende, urolige følelsene på. Gjennom uro metoden har jeg blitt godt kjent med min egen uro og klart å være i den uten å løpe fra. Gjennom å være i min egen uro har jeg kommet i kontakt med og forsterket gode ressurser hos meg selv som tilfredshet, kreativitet og glede. Livet handler ikke om å være i live, det handler om å leve. 

Si ifra til meg om du vil ha noen å snakke med om disse temaene eller det som er krevende i ditt liv – gleder meg til å møte deg. 

Les Benedictes blogginnlegg her: